Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care gestionează cele două aeroporturi ale Capitalei, a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, venituri totale de 808,62 milioane lei, cu 20,1% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acest rezultat s-a datorat în primul rând veniturilor din exploatare obţinute în urma creşterii traficului aerian de pasageri, dar şi a acţiunilor de optimizare a activităţii aeroportuare întreprinse începând cu al doilea trimestru al acestui an: fluidizarea fluxurilor de pasageri la sosiri şi plecări; optimizarea controlului de securitate al pasagerilor şi bagajelor de mână; extinderea la două benzi a fluxului auto de ieşire din aeroport”, a anunţat luni CNAB într-un comunicat.

De asemenea, CNAB a înregistat  în perioada ianuarie - septembrie un profit brut de 320 milioane lei, cu 34% ori mai mare faţă de cel aferent aceleiaşi perioade din 2016.

”Un exemplu pentru gestionarea eficientă a bugetului companiei este chiar decizia conducerii CNAB de rambursare anticipată a sumei de 31,72 milioane de euro din creditul de investiţii contractat în anul 2011 pe o perioadă de zece ani, fără a se plăti dobânzi şi comisioane de rambursare anticipate”, spun oficialii CNAB.

Această măsură a determinat o economie de 1,51 milioane euro la bugetul companiei, sumă care va fi redirecţionată către realizarea unor obiective de investiţii prioritate pentru CNAB, adaugă ei.

”Priorităţile companiei pe care o coordonez sunt eficientizarea activităţii, reconfigurarea investiţiilor şi deblocarea rapidă a strategiei de dezvoltare a CNAB. Rezultatele pozitive pe care le-am obţinut în aceste nouă luni ale anului 2017 sunt efectele directe ale noii abordări manageriale, fundamentată pe un plan de investiţii cu termene clare de realizare”, a precizat directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Bogdan Mîndrescu.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.