Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti a anunţat că, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecări, vor fi deschise numai 52 de ghişee amplasate în zona nouă a terminalului, iar într-o altă zonă a ghişeelor va fi amenajată o zonă de aşteptare dotată cu banchete. De asemene, va fi redus la 14 numărul de porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, pandemia de COVID-19 a afectat grav traficul aerian, în special pe cel internaţional, acesta situându-se în prezent la circa 15-20% din normalul acestei perioade, iar în aceste condiţii, traficul pe aeroporturile din Bucureşti cunoaşte un trend descendent similar.
 
“În acest context, CN Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a analizat posibilităţile de operare la Aeroportul Henri Coandă, cu o infrastructură de terminal adaptată valorilor actuale de trafic. Măsurile au în vedere atât eficientizarea activităţii aeroportuare prin exploatarea raţională a resurselor disponibile, cât şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pasagerilor şi a creşterii siguranţei sanitare”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecări, vor fi deschise numai 52 de ghişee check-in (de la 53 la 104) amplasate în zona nouă a terminalului, iar zona aferentă ghişeelor 1-52 va fi amenajată ca zonă de aşteptare dotată cu banchete, unde pasagerii şi însoţitorii acestora pot aştepta începerea operaţiunilor pentru zborul dorit.
 
“Acelaşi principiul al utilizării eficiente şi flexibile a resurselor, coroborat cu cel al siguranţei sanitare va fi aplicat şi în zona de îmbarcare care va funcţiona cu un număr redus de porţi de îmbarcare proporţional cu valorile de trafic, respectiv cu 14 porţi de îmbarcare pentru zboruri internaţionale (cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare aferentă burdufurilor de îmbarcare/debarcare şi cu o reducere de 40% a capacităţii de procesare pentru zborurile cu aeronave parcate pe platformă)”, a mai transmis CN Aeroporturi Bucureşti. 
 
Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 12 februarie, începând cu ora 08.00 şi se vor menţine până la înregistrarea unei creşteri semnificative a numărului de pasageri şi de mişcări aeronave.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.