Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, speră ca la începutul lunii martie Guvernul să aibă pus pregătit un pachet de măsuri care să vizeze reducerea inflaţiei, în aşa fel încât procentul acesteia să nu ajungă la două cifre. El spune că trebuie avute în vedere deopotrivă efectele şi cauzele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem în discuţie, în două săptămâni, eu cred, cel târziu, vom veni cu un plan de măsuri la nivel de Executiv, a rămas să ne vedem şi săptămâna viitoare. Sunt o serie de soluţii pe masă, să ştiţi, nu vă dau niciun exemplu. Eu vă spun doar atâta, că fac absolut tot ce ţine de Ministerul de Finanţe să venim cu măsuri care pe de o parte să reducă efectele, deci să nu mai avem efecte în piaţă cu privire la preţuri mai mari (...) şi să restructurăm cauzele care au dus la această inflaţie în lanţ. BNR-ul a făcut o apreciere pe care o consider corectă, pentru că, atâta timp cât nu ai venit cu un pachet de măsuri,  faci o analiză pe ceea ce există, care expiră la 1 aprilie. Noi vom avea, sper eu la începutul lui martie, deja, pachetul de măsuri pe care Executivul să meargă în zona şi politică şi să venim foarte, foarte curând, cu un plan de măsuri, nu va fi o singură măsură, asta pot să vă spun sigur, pentru că măsurile trebuie să fie într-un pachet care să vizeze efecte, dar şi cauze”, a afirmat ministrul Finanţelor Publice vineri, într-o conferinţă de presă, răspunzând unor întrbări legate de valoarea inflaţiei.  

Ministrul a menţionat că România are nevoie de investiţii în energie şi trebuie să producă energie, dar, întrebat fiind, a evitat să spună dacă se ia în calcul reducerea TVA la energie.  

El adaugă că ”toate soluţiile sunt pe masă” şi că va exista ”un mix de măsuri” pentru rezolvarea acestei situaţii.  

”Scopul este ca inflaţia să nu se ducă în două cifre şi ca preţurile să scadă”, a completat ministrul Finanţelor.  

El spune că actualele măsuri, implementate în perioada noiembrie 2021-martie 2022, costă aproximativ 6 miliarde de lei. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.