Administraţia Biden este în discuţii pentru a acorda subvenţii de peste 10 miliarde de dolari companiei Intel, în cadrul programului de susţinere a creşterii capacităţii de producţie a semiconductorilor, potrivit unor surse citate de Bloomberg News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierile sunt în desfăşurare, iar pachetul de subvenţii destinate Intel va include probabil atât împrumuturi, cât şi granturi directe.

Departamentul pentru Comerţ al SUA, care supraveghează plata fondurilor prevăzute în Legea Chips, şi Intel au refuzat să comenteze.

Departamentul a anunţat deja două granturi mai mici în cadrul Legii Chips, iar secretarul american pentru comerţ, Gina Raimondo, a declarat la începutul acestei luni că departamentul său intenţionează să acorde mai multe premii de finanţare, în termen de două luni, din programul guvernamental de 39 de miliarde de dolari pentru a stimula producţia de semiconductori.

Fondul pentru semiconductori este destinat să subvenţioneze producţia de cipuri şi investiţiile aferente în lanţul de aprovizionare, iar banii acordaţi vor ajuta la construirea de fabrici şi la creşterea producţiei.

Intel intenţionează să cheltuie zeci de miliarde de dolari pentru a finanţa fabrici de cipuri din locaţii vechi din Arizona şi New Mexico, împreună cu un nou centru de producţie din Ohio despre care compania Silicon Valley spune că ar putea deveni cea mai mare fabrică de cipuri din lume.

Dar Wall Street Journal a relatat la începutul acestei luni că Intel plănuia să amâne finalizarea fabricii din Ohio până în 2026 din cauza încetinirii pieţei cipurilor şi a acordării lente a subvenţiilor federale.

Rămâne neclar dacă un val de dolari federali de anul acesta va accelera aceste planuri sau planurile Taiwan Semiconductor Manufacturing, care a solicitat, de asemenea, finanţare din SUA şi a cărei fabrică de cipuri, aflată în construcţie în Arizona, a fost amânată.

Micron şi Samsung Electronics construiesc, de asemenea, noi fabrici de cipuri în SUA şi au aplicat la programul de subvenţii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.