Sprijinirea investiţiilor în domeniul petrolier şi în infrastructura din domeniu îi va permite României să devină un lider european în ceea ce priveşte securitatea energetică, a declarat, marţi, în deschiderea Profit Growth Forum, organizat cu sprijinul BNR, Dean Thompson, adjunctul ambasadorului SUA la Bucureşti. Diplomatul american a arătat însă că autorităţile trebuie să adopte şi alte decizii pentru a profita de potenţialul energetic al ţării noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În domeniul energiei, România se poziţionează pentru a deveni un exportator net de gaze naturale, sprijinind investiţii importante în domeniul petrolier şi în dezvoltarea infrastructurii, care vor permite României să fie un lider în securitatea eneregetică europeană”, a afirmat Dean Thompson.

El a adăugat însă că România are potenţialul să facă şi mai mult de atât. ”Decizii legislative şi regulatorii sănătoase sunt necesare pentru a atinge potenţialul deplin al resurselor de gaze naturale ale României”, a spus diplomatul american. 

Acesta a mai remarcat că, la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România arată foarte bine conform celor mai mulţi indicatori de piaţă: are o monedă stabilă, dobânzi reduse la împrumuturile din piaţă, rentabilitatea bună a obligaţiilor, instrumente financiare de piaţă care reflectă un credit guvernamental solid.

Potrivit lui Thompson, România mai are şi avantajul unui sistem bancar internaţionalizat în anii 90, care s-a dezvoltat într-un sector solid, iar măsurile de reducere a corupţiei şi creare a unui mediu de afaceri prietenos nu vor face decât să atragă noi investitori.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.