Producătorul german de articole sportive Adidas a anunţat luni că analizează opţiunile strategice pentru Reebok, inclusiv vânzarea companiei, la 15 ani de când a cumpărat brandul centrat pe piaţa Statelor Unite pentru a concura Nike, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia va fi anunţată pe 10 martie, când compania îşi va prezenta oficial noua strategie.

”Aceste alternative strategice includ fie păstrarea Reebok, fie vânzarea brandului”, a anunţat Adidas într-un comunicat.

În 2019, Adidas a revizuit în scădere valoarea contabilă a Reebok cu aproape jumătate, comparativ cu 2018, la 842 milioane de euro (1,02 miliarde de dolari).

Vânzările nete ale Reebok au scăzut cu 7% în trimestru al treilea, la 403 milioane de euro (489,40 milioane de dolari), după un declin de până la 44% în trimestrul precedent.

Colaborările recente cu celebrităţi precum Cardi B şi un accent recent pe îmbrăcămintea pentru femei au îmbunătăţit situaţia mărcii, a declarat Jessica Ramirez, analist de retail la Jane Hali & Associates.

"Reebok nu va fi o povară prea mare pentru cine o va prelua, dacă există o vânzare", a adăugat Ramirez.

Adidas a anunţat la începutul lunii noiembrie că se aşteaptă la o scădere a vânzărilor totale în ultimele trei luni ale anului, deoarece reintroducerea carantinelor în Europa va anula probabil efectul pozitiv al revenirii la creştere în China şi al cererii puternice pentru echipament de alergare şi produse create de cântăreaţa Beyonce.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.