Activitatea de producţie din China s-a contractat pentru a treia lună consecutivă în decembrie, a arătat duminică un sondaj oficial în rândul fabricilor, în condiţiile în care acestea se confruntă cu o cerere slabă, perturbând perspectivele pentru redresarea economică a ţării, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele oficial privind intenţiile de achiziţii ale companiilor (PMI) a scăzut la 49,0 în decembrie, de la 49,4 în luna precedentă, sub pragul de 50 care separă creşterea de contracţie şi mai slab decât previziunile mediane de 49,5, dintr-un sondaj Reuters.

În ultimele luni, guvernul a dezvăluit o serie de măsuri pentru a susţine slaba redresare economică post-pandemie a Chinei, care este împiedicată de o scădere a sectorului imobiliar, riscurile generate de datoriile publice locale şi creşterea globală lentă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.