Australienii de la Macquarie Infrastructure and Real Assets, manager de active alternative, au anunţat vineri că au ajuns la un acord privind achiziţia unui portofoliul de active CEZ din România de la grupul ceh ČEZ Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) anunţă astăzi că un consorţiu condus de către Macquarie European Infrastructure Fund 6 (MEIF6) a ajuns la un acord privind achiziţia unui portofoliul de active CEZ din România de la ČEZ Group”, a anunţat MIRA.

Portofoliul integrat de infrastructură în domeniul energiei constă în 86.665 de km de reţea de distribuţie a energiei electrice la nivel naţional şi operaţiuni de distribuţie de electricitate şi gaz cu 1,4 milioane de conexiuni rezidenţiale şi industriale în sud-vestul României. De asemenea, CEZ este in România unul dintre principalii dezvoltatori şi operatori de proiecte de energie regenerabilă, cu putere totală instalată de 622 MW în parcurile eoliene preponderent terestre, pe care intenţionează să le dezvolte în continuare.

”România este una dintre cele mai dinamice economii ale Europei şi infrastructura sa energetică este critică pentru susţinerea creşterii pe termen lung a ţării şi tranziţia la un nivel scăzut de carbon. Suntem încântaţi să anunţăm această investiţie şi ne dorim să susţinem această activitate în domeniul infrastructurii critice, prin investiţii în electricitate mai constantă, eficientă, sigură şi sustenabilă pentru comunităţile pe care le deserveşte”, a declarat Leigh Harrison, Head of MIRA EMEA.

Termenii acestei tranzacţii nu au fost dezvăluiţi. Finalizarea tranzacţiei depinde de primirea aprobărilor din partea autorităţilor antitrust.

”Companiile CEZ din România au avut adesea iniţiative inovative şi de pionierat îndrăzneţ care au stimulat consolidarea şi dezvoltarea sectorului energetic românesc. Echipa noastră de specialişti de înaltă calificare a atins aceste rezultate prin susţinerea transformării digitale şi urmărirea unei strategii care a pus in centrul atentiei clientul. Odată cu achiziţia de către MIRA, suntem încrezători că vom continua să construim în baza acestor rezultate împreună cu un investitor pe termen lung experimentat care va susţine businessul nostru pe calea progresului”, spune Ondrej Safar, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEZ România.

Fiind cea mai mare infrastructură din lume, MIRA administrează operaţiunile şi dezvoltarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice din Australia, Austria, Finlanda, Spania şi Statele Unite. MIRA este de asemenea un investitor major în energie curată, administrând investiţii în surse de producere a energiei verzi cu o capacitate cumulată de 12,4 GW la nivel mondial, în parcuri eoliene, solare, centrale hidro, geotermice terestre şi maritime, respectiv facilităţi de refolosire a deşeurilor.

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) este unul dintre principalii manageri de active alternative din lume. De mai bine de douăzeci şi cinci de ani, MIRA a colaborat cu investitori, guverne şi comunităţi pentru a gestiona, dezvolta şi îmbunătăţi activele pe care se bazează mai mult de 100 de milioane de oameni în fiecare zi. La 31 martie 2020, MIRA gestiona active în caloare de aproximativ 120 de miliarde de euro, care sunt esenţiale pentru dezvoltarea durabilă a economiilor şi comunităţilor, incluzând: 151 de companii de portofoliu, circa 500 de proprietăţi imobiliare şi 4,8 milioane de hectare de terenuri agricole.

MIRA face parte din Macquarie Asset Management, braţul de administrare a activelor Grupului Macquarie, un grup financiar diversificat care oferă clienţilor soluţii de administrare şi finanţare a activelor, servicii bancare, de consultanţă şi risc şi soluţii de capital pentru datorii, capitaluri proprii şi mărfuri. Fondat în 1969, grupul Macquarie are peste 15.800 de angajaţi şi este listat la bursa australiană de valori mobiliare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.