Virgin Galactic intenţionează să întrerupă operaţiunile de zboruri spaţiale anul viitor pentru a concentra resursele pe dezvoltarea navei sale spaţiale din clasa Delta de generaţia următoare, a anunţat compania miercuri, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Virgin Galactic au crescut cu până la 30%, cu un volum mare de tranzacţionare, faţă de închiderea anterioară, de 1,56 dolari pe acţiune.

Până miercuri, acţiunile Virgin Galactic au scăzut în acest an cu 55%.

Deşi Virgin Galactic a efectuat lunar zboruri pentru misiuni comerciale, din iunie, compania de turism spaţial va reduce ritmul zborurilor navei sale spaţiale VSS Unity la un sfert, înainte de a face o pauză ”la jumătatea anului 2024”, pentru a concentra resursele pe asamblarea finală a noilor navete Delta, a declarat compania în raportul privind rezultatele trimestrului trei.

Virgin Galactic a concediat marţi aproximativ 185 de angajaţi, sau aproximativ 18% din forţa de muncă, pentru ”a reduce costurile şi a-şi realinia strategic resursele”.

Reducerea aduce numărul total de angajaţi ai Virgin Galactic la 840 şi se aşteaptă să genereze economii anuale de costuri de aproximativ 25 de milioane de dolari.

Compania de turism spaţial a înregistrat o pierdere netă de 104,6 milioane de dolari, sau 28 de cenţi pe acţiune, în comparaţie cu o pierdere de 43 de cenţi pe acţiune aşteptată, potrivit analiştilor chestionaţi de firma LSEG, cunoscută anterior ca Refinitiv.

Virgin Galactic a generat venituri de 1,7 milioane de dolari în timpul trimestrului trei – în creştere faţă de 767.000 de dolari în anul anterior.

La începutul acestei luni, Virgin Galactic şi-a finalizat al cincilea zbor spaţial comercial. Compania a cheltuit foarte mult pentru a-şi extinde flota dincolo de singura navă spaţială actuală, VSS Unity.

Virgin Galactic îşi dezvoltă nava spaţială din clasa Delta pentru a zbura la un ritm săptămânal îmbunătăţit.

Compania îşi propune să deschidă o nouă fabrică până la jumătatea anului 2024, în Phoenix, pentru producţia Delta.

”Anticipăm că avem suficient capital pentru a pune în funcţiune primele noastre două nave Delta şi pentru a obţine un flux de numerar pozitiv în 2026”, a declarat Michael Colglazier, directorul general al Virgin Galactic, într-un comunicat.

Virgin Galactic avea numerar şi valori mobiliare în valoare totală de 1,1 miliarde de dolari la sfârşitul trimestrului trei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.