Acţiunile UBS au atins joi maximul ultimilor 15 ani, pe fondul a ceea ce analiştii au calificat un raport ”istoric” al câştigurilor, deşi Deutsche Bank a spus că gigantul bancar elveţian ar putea rămâne ”un şantier de construcţii” pentru ceva timp, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul a raportat joi un profit net de 28,88 miliarde de dolari în trimestrul II.

UBS a finalizat preluarea Credit Suisse, intermediată de autorităţile elveţiene în martie, pe 12 iunie.

UBS a anunţat, de asemenea, că va integra pe deplin unitatea bancară elveţiană a Credit Suisse, un centru cheie de profit, în 2024. Acest lucru va duce la 1.000 de concedieri, pe lângă o reducere suplimentară de 2.000 a numărului de angajaţi în cadrul grupului, ca parte a unei restructurări în masă a băncii salvate.

Acţiunile UBS au crescut cu 5,6% până la mijlocul după-amiezii la Zurich, joi, atingând niveluri nemaivăzute de la sfârşitul anului 2008.

În mod special, UBS a subliniat că ieşirile masive de active nete şi depozite înregistrate la Credit Suisse în ultimul an au început în sfârşit să se inverseze şi au devenit pozitive în iunie.

Între timp, raportul CET1 al UBS, o măsură a solvabilităţii băncilor, a crescut la 14,4%, de la 14,2% în aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda perturbării aduse de una dintre cele mai mari fuziuni din istoria bancară.

”Fundamentele UBS se pare că nu sunt afectate de tranzacţie. Afacerile non-Core sunt semnificative, dar au făcut progrese solide, iar raportul CET1 a fost puternic/peste aşteptări în trimestrul 2”, au declarat analiştii Deutsche Bank Benjamin Goy şi Sharath Kumar într-o notă de cercetare de joi.

”În mod clar, grupul rămâne un şantier de construcţii pe termen scurt, totuşi credem că acest set de rezultate şi anunţuri ar trebui să dea încredere...., Cumpăraţi.”

Acest optimism a fost reluat de Bruno Verstraete, partener la Lakefield Partners din Zurich, care a declarat pentru CNBC că rezultatul de joi a fost „o dată într-o lună albastră, un rezultat istoric”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.