Acţiunile dezvoltatorului francez de jocuri video Ubisoft au scăzut marţi cu 9%, după ce a anunţat că a efectuat un plasament de obligaţiuni convertibile în valoare de 494,5 milioane de euro, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a spus că veniturile nete obţinute vor fi folosite pentru a creşte flexibilitatea financiară şi pentru a refinanţa datoria existentă.

”Succesul acestei emisiuni de obligaţiuni convertibile, cu o maturitate de 8 ani, o premieră pentru Ubisoft şi o premieră din mai 2019 pentru un emitent european care nu beneficiază de ratinguri din partea agenţiilor de evaluare financiară, împreună cu un cupon de 2,875% şi o primă de conversie de 47,5%, subliniază încrederea investitorilor în  siguranţa financiară a Ubisoft, precum şi în potenţialul său de creare de valoare pe termen lung”, a spus directorul financiar al Ubisoft, Frédérick Duguet, într-un comunicat.

Acţiunile Ubisoft au înregistrat o performanţă mixtă în ultimul an, deoarece investitorii au reacţionat negativ la mai multe întârzieri ale lansării unor jocuri majore, dar au urmărit potenţialele oportunităţi în noile drepturi pe care urmează să le achiziţioneze ca parte a preluării Activision Blizzard de către Microsoft.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.