Acţiunile grupului german de turism şi călătorii TUI au crescut cu 3,5% luni, când grupul german de turism a marcat revenirea sa cu o listare primară la Bursa de Valori din Frankfurt, după 10 ani de listare duală, în urma retragerii de la bursa din Londra, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul iniţial a fost de 7,73 de euro pentru o acţiune TUI.

Acţionarii TUI au votat în februarie pentru retragerea celui mai mare operator de turism din Europa de la Bursa de Valori din Londra, cu aproximativ 98,35% din voturi exprimate pentru.

Revenirea la standardul Prime pe cea mai mare bursă din Germania a fost o zi importantă pentru TUI, a declarat directorul general Sebastian Ebel la tradiţionalul sunet al clopotului bursei din Frankfurt.

”Aşadar, punem un accent clar pe o singură listare la bursă, în loc de două anterior. Acest lucru creşte vizibilitatea şi atractivitatea acţiunilor noastre pentru investitorii noştri globali”, a spus Ebel într-un comunicat.

De asemenea, TUI se aşteaptă să fie admisă pe indicele de linie a doua MDAX pe 24 iunie, când se va încheia listarea sa la Bursa de Valori din Londra.

Compania era listată la Bursa de Valori din Londra, Bursa Hanovra şi Piaţa OTC a Bursei de Valori din Frankfurt din 2014, datorită fuziunii cu TUI Travel din Marea Britanie.

Majoritatea tranzacţiilor cu acţiuni s-au mutat însă în Germania, ceea ce înseamnă că compania nu mai consideră potrivită o listare dublă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.