Acţiunile companiei olandeze de tehnologie în domeniul sănătăţii Philips au coborât vineri cu 7%, după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA (FDA) a considerat inadecvată gestionarea unei retrageri majore a unui produs, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Philips listate la Amsterdam au încheiat ziua în scădere cu 7%, reducând o parte din pierderi după ce au scăzut cu până la 10% la începutul sesiunii.

Anunţul reflectă încă o lovitură pentru Philips în legătură cu rechemarea a milioane de ventilatoare folosite pentru a trata apneea în somn, despre care CEO-ul Roy Jakobs a spus la începutul acestui an că ar fi ”cea mai mare prioritate” a companiei.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) a declarat că nu crede că ”testările şi analizele pe care Philips le-a distribuit până în prezent sunt adecvate pentru a evalua pe deplin riscurile prezentate utilizatorilor de dispozitivele rechemate”.

FDA consideră că sunt necesare teste suplimentare şi a remarcat că Philips a fost de acord să îndeplinească această solicitare.

Ca răspuns la FDA, Philips a declarat într-un comunicat că ”prima sa prioritate este sănătatea şi bunăstarea pacienţilor, atât în ceea ce priveşte furnizarea de dispozitive de înlocuire, cât şi testarea pentru a obţine mai multă claritate cu privire la siguranţa dispozitivelor de îngrijire a somnului şi a aparatelor respiratorii.”

Compania a adăugat că împărtăşeşte acelaşi obiectiv ca şi FDA şi alte autorităţi de reglementare ”de a asigura pacienţilor cele mai înalte standarde de siguranţă şi calitate în furnizarea de asistenţă medicală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.