Acţiunile Novo Nordisk au urcat cu 8% joi, atingând un nou maxim record, după ce gigantul farmaceutic danez a raportat date pozitive ale testelor timpurii pentru un nou medicament experimental pentru slăbit, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a declarat la o întâlnire cu investitorii că studiul de fază I pentru noul medicament amycretin pentru obezitate, foarte aşteptat, a arătat o scădere în greutate de 13,1% la participanţi după 12 săptămâni, potrivit Reuters.

Acest rezultat eclipsează pierderea în greutate de 6% înregistrată după un test de 12 săptămâni pentru medicamentul extrem de popular pentru obezitate al companiei, Wegovy.

Un studiu de fază a II-a va începe în a doua jumătate a acestui an, cu rezultate aşteptate la începutul lui 2026, a spus compania.

Acţiunile Novo Nordisk, cea mai mare companie din Europa în funcţie de capitalizarea pieţei, au câştigat peste 27% de la începutul anului, în timp ce gigantul farmaceutic continuă să culeagă beneficiile cererii vertiginoase pentru medicamentele sale emblematice Wegovy şi Ozempic împotriva obezităţii.

La începutul acestei săptămâni, Novo a raportat rezultate ale unui studiu în stadiu avansat, care arată că Ozempic a redus riscul de progresie a bolii renale şi de deces din cauza complicaţiilor renale sau cardiovasculare cu 24% la pacienţii diabetici cu boală cronică de rinichi.

Rezultatele au adăugat dovezi tot mai mari ale beneficiilor mai largi pentru sănătate asociate cu Ozempic şi medicamente similare, dincolo de pierderea în greutate şi tratamentul diabetului de tip 2.

Acţiunile rivalului farmaceutic american Eli Lilly au scăzut cu 0,6% în tranzacţionarea înainte de piaţă, în urma ştirilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.