Acţiunile Moderna au crescut marţi cu aproape 14%, deoarece firma de brokeraj Oppenheimer a îmbunătăţit ratingul acestora, iar CEO-ul producătorului de vaccinuri a reiterat obiectivul companiei de a obţine o creştere a vânzărilor în 2025, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2023, acţiunile companiei au scăzut cu aproape 45%, marcând cea mai proastă performanţă anuală până în prezent, împovărată de vânzările slabe ale vaccinului său pentru COVID-19.

”Odată cu lansarea aşteptată a candidatului nostru pentru vaccin RSV (virusul sinciţial respirator) în 2024 şi posibila lansare a vaccinului nostru combinat antigripal/COVID încă din 2025, credem că Moderna va experimenta o creştere a vânzărilor în 2025”, a spus CEO-ul Stéphane Bancel într-o scrisoare către acţionari.

Potrivit firmei Oppenheimer, Moderna ar putea avea cinci produse pe piaţă până în 2026.

Acţiunile Moderna au scăzut cu 29% în 2022, după ce s-au dublat în 2021. Acţiunile au înregistrat o creştere de cinci ori în 2020.

Tlturile Moderna au fost marţi printre cele mai mari câştigătoare în cadrul indicelui S&P 500 Healthcare.

Bancel a reiterat obiectivul companiei de a atinge pragul de rentabilitate în 2026, pe măsură ce veniturile cresc şi costurile de cercetare şi dezvoltare pentru candidaţii aflaţi în faza avansată scad.

Moderna a declarat anterior că se aşteaptă la venituri de 4 miliarde de dolari în 2024, din vânzarea vaccinurilor sale pentru COVID şi RSV.

Bancel a preluat recent responsabilitatea de a supraveghea vânzările şi marketingul vaccinului, după ce Arpa Garay a demisionat din funcţia de director comercial.

Moderna a declarat în noiembrie că va atinge doar limita inferioară a prognozei sale de vânzări, de 6 miliarde de dolari până la 8 miliarde de dolari pentru 2023, reflectând cererea mai slabă de vaccinuri pentru COVID.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.