Acţiunile Microsoft au crescut vineri cu circa 5% şi au atins un nivel record, investitorii recompensând rezultatele trimestriale peste aşteptări raportate de companie, datorită diviziei de software pentru afaceri şi a serviciilor de cloud computing Azure, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avansul titlurilor Microsoft, una dintre cele mai vechi şi cunoscute companii de tehnologie din lume, a adăugat peste 30 de miliarde de dolari la capitalizarea de piaţă a acesteia, care era deja de 802 miliarde de dolari la închiderea de joi.

Cel puţin şase firme de brokeraj au majorat preţurile ţintă ale acţiunilor companiei, după anunţarea rezultatelor.

Ajutată de cererea pentru softurile bazate pe tehnologia cloud, Microsoft şi-a mărit de peste două  ori valoarea de piaţă de când Satya Nadella a devenit director general în 2014 şi a reorientat grupul către noi afaceri.

În timp ce divizia specializată în softurile de productivitate şi procesare a afacerilor, care include suita Office 365, a înregistrat o creştere a veniturilor de 13,1%, la 9,67 de miliarde de dolari, veniturile serviciilor cloud Azure au avansat cu 89%.

Microsoft a investit masiv pentru a-şi dezvolta divizia cloud şi pentru a ajunge din urmă liderul de piaţă Amazon Web Services. Grupul mai concurează pe acest segment cu Alphabet, IBM şi Alibaba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.