Acţiunile Mercedes-Benz au coborât joi cu aproape 6%, după ce producătorul german de automobile a raportat o scădere a profitului şi a veniturilor, pe fondul problemelor lanţurilor de aprovizionare generate de concurenţa pe segmentul vehiculelor electrice, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile listate la Frankfurt ale companiei au închis în declin cu 5,7%, consemnând cea mai proastă zi din 4 mai, potrivit datelor LSEG.

Compania a spus că s-a confruntat cu ”un mediu de piaţă redus, marcat de o concurenţă intensă a preţurilor”, în special în cazul vehiculelor electrice.

La un apel cu analiştii cu privire la rezultate, directorul financiar Harald Wilhelm a descris piaţa vehiculelor electrice drept ”un spaţiu destul de brutal”, a informat Reuters.

Problemele survin în momentul în care unii producători auto tradiţionali vând vehicule electrice pentru mai puţin decât maşinile obişnuite cu motor cu combustie, în ciuda costurilor de producţie mai mari.

”Cu greu îmi pot imagina că actualul status quo este pe deplin durabil pentru toată lumea”, a spus Wilhelm.

Câştigurile grupului înainte de dobânzi şi impozite (EBIT) au scăzut cu 7%, până la 4,8 miliarde de euro (5,06 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea. Veniturile au scăzut cu 1,4%, până la 37,2 miliarde de euro, sub estimarea consensului, deoarece vânzările de autoturisme au scăzut cu 5%, parţial din cauza provocărilor lanţului de aprovizionare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.