Acţiunile grupului francez de bunuri lux Kering au scăzut marţi cu 14%, după ce compania a avertizat că vânzările Gucci par să scadă cu 20% de la an la an în primul trimestru, pe fondul reducerii tranzacţiilor în Asia, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertismentul rar privind profitul prognozează că veniturile totale ale grupului vor scădea cu 10% în primele trei luni ale anului 2024, pe o bază comparabilă, deosebind casa de modă de alte grupuri de lu,x LVMH şi Herme, care au rămas rezistente în faţa factorilor economici contrari.

Kering a plonjat la baza după o  indicelui paneuropean Stoxx 600, trăgând cu el şi alte acţiuni ale producătorilor europeni de bunuri de lux.

Acţiunile LVMH, Christian Dior şi Hermes au scăzut cu peste 2%, în timp ce titlurile Burberry au coborât cu 5,7%.

Acţiunile Kering a scăzut cu 14,3% după o deschidere întârziată a tranzacţiilor.

Într-o primă jumătate de an în care Kering se aşteaptă să fie provocatoare, tendinţele actuale determină grupul să estimeze că veniturile sale consolidate din primul trimestru al anului 2024 ar trebui să scadă cu aproximativ 10% pe o bază comparabilă, faţă de primul trimestru al anului trecut”, a spus Kering în o declaraţie.

Această performanţă reflectă în primul rând o scădere mai accentuată a vânzărilor la Gucci, în special în regiunea Asia-Pacific. Grupul se aşteaptă ca veniturile comparabile ale Gucci din primul trimestru să scadă cu aproape 20% de la an la an.”

Încetinirea va proveni în primul rând din Asia şi în principal din China, a cărei economie a avut probleme.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.