Acţiunile Intuitive Machines au scăzut marţi cu până la 15%, după ce compania de explorare spaţială a declarat că landerul său lunar Odysseus mai are o durată de viaţă a bateriei de aproximativ 10 până la 20 de ore, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pierderile s-au redus pentru scurt timp, în urma ultimei actualizări de la controlorii de zbor ai navei spaţiale, dar acţiunile sunt pe cale să piardă aproape toate câştigurile înregistrate de joia trecută, când dispozitivul a făcut prima aselenizare a SUA pe suprafaţa lunară în mai mult de jumătate de secol şi prima dată de către o companie din sectorul privat.

Compania a declarat luni că misiunea sa lunară s-ar putea încheia înainte de termen, după ce o atingere laterală a împiedicat comunicaţiile şi capacitatea de încărcare solară.

Acţiunile au coborât cu 35% luni, cea mai mare scădere din aproximativ un an.

Reacţia acţiunilor... este o reacţie exagerată a pieţei”, a spus analistul senior al Cantor Fitzgerald Andres Sheppard, deoarece Intuitive a colectat peste 95% din veniturile ţintă de 130 de milioane de dolari din misiune.

Doar aproximativ 18% din acţiunile în circulaţie ale Intuitive Machines sunt disponibile pentru tranzacţionare, conform datelor LSEG, ceea ce face ca acţiunile care au devenit publice anul trecut să fie predispuse la niveluri ridicate de volatilitate.

Intuitive a spus vineri că Odysseus, care transportă încărcături utile pentru principalul său client NASA, va avea suficientă putere pentru a funcţiona timp de nouă până la 10 zile în ”cel mai bun scenariu”.

Nu este încă clar cât de multe date ştiinţifice ar putea fi pierdute din cauza duratei scurte a misiunii.

Unii analişti au spus că nu văd niciun impact al problemelor cu care se confruntă în ultimele zile asupra următoarelor două misiuni şi îtransporturi ale companiei, programate la sfârşitul acestui an.

Intuitive intenţionează să folosească un modul Nova C, din aceeaşi clasă ca Odysseus, pentru misiuni ulterioare, stabilite pentru sfârşitul acestui an şi începutul anului viitor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.