Acţiunile companiei americane Intuitive Machines au crescut vineri cu până la 40%, după prima aselenizare cu succes pe Lună a modulului său, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Modulul Intuitive Machines, ”Odysseus”, a devenit joi prima navă spaţială dezvoltată privat care a aselenizat pe suprafaţa Lunii – precum şi prima navă spaţială din SUA care a aselenizat pe Lună în peste 50 de ani.

 Compania din Houston, Texas, a confirmat că modulul IM-1 stă drept şi trimite date înapoi pe Pământ.

”Odysseus şi-a găsit noua casă”, a spus Tim Crain, CTO al Intuitive Machines şi director de misiune IM-1, de la controlul misiunii companiei.

Acţiunile Intuitive Machines au crescut iniţial cu 40% faţă de închiderea anterioară de 8,28 USD pe acţiune, înainte ca creşterea se se corecteze, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare.

Compania are o evaluare de piaţă de aproximativ 1 miliard de dolari.

Acţiunile companiei crescuseră deja în ultima lună, susţinute de entuziasmul privind progresul misiunii IM-1.

Intuitive Machines a devenit companie publică prin intermediul unei companii SPAC, cu un an în urmă, iar acţiunile au scăzut constant până la minimele istorice, apropiate de 2 dolari pe unitate, în ianuarie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.