Acţiunile Hugo Boss au scăzut joi cu până la 18%, înainte de a reduce uşor pierderile, după ce a avertizat că ar putea să nu îşi îndeplinească obiectivul de vânzări pentru 2025, pe fondul scăderii cererii consumatorilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brandul german de modă a fost pe cale de a ajunge la cea mai proastă zi de tranzacţionare din 2016, după ce a declarat că se aşteaptă ca vânzările să crească mai lent în anul viitor, în ciuda faptului că au ajuns la 4,2 miliarde de euro (4,6 miliarde de dolari) în 2023 - o creştere de 18% faţă de anul precedent.

Ulterior, declinul acţiunilor s-a temperat la circa 13%.

CEO-ul Daniel Grieder a declarat joi, pentru CNBC, că 2023 a fost ”un an record”, dar a semnalat o creştere mai modestă, de 3% până la 6%, în 2024.

El a adăugat că ambiţia companiei de a ajunge la vânzări de 5 miliarde de euro, anticipate iniţial pentru 2025, ar putea fi ”uşor întârziată”.

”Chiar dacă sentimentul consumatorilor devine, ici şi colo, un pic dur, suntem de fapt pe drumul cel bun şi credem că în viitor, şi cu mediul macroeconomic şi problemele geopolitice, suntem pe drumul cel bun”, a spus Grieder.

Prognoza ajustată vine pe măsură ce condiţiile macroeconomice şi geopolitice au afectat cheltuielile consumatorilor, alte mărci importante, inclusiv Burberry şi LVMH, raportând o încetinire a vânzărilor.

Cu toate acestea, Grieder a spus Hugo Boss, care a fost bine poziţionată ca o marcă de ”lux accesibil”, poate oferi flexibilitate de preţ fără a compromite marjele.

”Suntem lux la preţuri accesibile sau o marcă premium superioară. Cred că raportul preţ-valoare pentru produsul nostru este exact lucrul potrivit... şi acesta este punctul ideal în care credem că suntem bine poziţionaţi”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.