Acţiunile grupului Alphabet au scăzut miercuri cu 9% cel mai mult din ultimul an, până la 126,51 dolari pe unitate, după ce veniturile diviziei Google Cloud a companiei au ratat estimările analiştilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile Alphabet se îndreaptă spre cea mai puternică scădere într-o singură zi după declinul de 9,1% consemnat pe 26 octombrie 2022, care a urmat câştigurilor sub aşteptări.

Prăbuşirea de miercuri a acţiunilor survenit chiar şi după ce Alphabet a depăşit aşteptările Wall Street atât în privinţa veniturilor, cât şi a profitului pe acţiune.

Rezultatele sub aşteptări ale diviziei cloud a grupului sunt într-un contrast puternic cu câştigurile Microsoft, care au arătat o creştere accelerată a diviziei Intelligent Cloud a companiei.

Google a înregistrat venituri din cloud de 8,41 miliarde de dolari, comparativ cu estimările Street Account, de 8,64 miliarde de dolari.

”Dezamăgirea de la Google Cloud a contrastat cu creşterea peste aşteptări a veniturilor Azure, care au depăşit estimările Microsoft”, au spus analiştii UBS.

Directorul financiar al Alphabet, Ruth Porat, a spus în teleconferinţa cu investitorii că, în timp ce creşterea cloud ”a rămas puternică în zonele geografice, industrii şi produse”, rata de expansiune ”reflectă impactul eforturilor de optimizare a clienţilor”, o expresie care se referă, în general, la clienţii care îşi redus cheltuielile.

Unele dintre aceste comentarii par să-i fi speriat pe analiştii UBS.

”Comentariul GCP despre optimizare este dezamăgitor, având în vedere că investitorii sperau ca jucătorii din cloud să înceapă să înceapă optimizările şi să vadă un impuls mai pozitiv”, a spus UBS într-o notă separată pentru investitori.

”MSFT a subliniat, de asemenea, o aşteptare ca optimizarea să continue în acest an calendaristic. Acest lucru este în concordanţă cu reducerea estimărilor noastre AWS ,săptămâna trecută.”

Analiştii KeyBanc au fost, de asemenea, preocupaţi de rezultate în comparaţie cu creşterea Microsoft.

”În timp ce conducerea observă că Google Cloud Platform (GCP) continuă să crească mai rapid decât rezultatele raportate, credem că dezvăluirile limitate creează îngrijorări că Google a pierdut cotă de piaţă în faţa Microsoft Azure, a cărei creştere s-a accelerat cu un puncgt procentual, până la +28% de la an la an, la furs valutar constant." au spus analiştii KeyBanc.

Analiştii Jefferies au remarcat că Google Cloud a crescut cu 22%, mai lentă decât creşterea de 28% pe care compania a înregistrat-o în al doilea trimestru. Ei au spus că, în timp ce interesul pentru inteligenţa artificială generativă este mare, ”dificultatea industriei de creştere a infrastructurii AI poate fi un factor în încetinirea creşterii.”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.