General Motors (GM) lucrează pentru a recâştiga încrederea Wall Street în 2024, publicând miercuri mai multe iniţiative, după un an tumultuos de greve şi eşecuri în planurile sale pentru vehicule electrice şi autonome, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto din Detroit plănuieşte să-şi majoreze dividendul trimestrial anul viitor cu 33%, până la 12 cenţi pe acţiune; iniţierea unui program accelerat de răscumpărare de acţiuni de 10 miliarde de dolari; şi reintroducerea previziunilor aferente anului 2023, pentru a include un impact estimat de 1,1 miliarde de dolari asupra veniturilor înainte de dobânzi şi impozite, sau EBIT ajustat, avut de grevele de aproximativ şase săptămâni din SUA ale sindicatului United Auto Workers.

CEO-ul GM, Mary Barra, a declarat într-un comunicat că grupul finalizează un buget pentru anul viitor care ”va compensa pe deplin costurile incrementale ale noilor noastre contracte de muncă.

”Planul pe termen lung pe care îl executăm include reducerea intensităţii capitalului afacerii, dezvoltarea produselor şi mai eficientă şi reducerea în continuare a costurilor noastre fixe şi variabile”, a spus ea.

Acţiunile GM au crescut cu aproximativ 10% în urma informaţiilor.

Previxiunile reintroduse pentru 2023 ale GM includ, de asemenea: Profitul net atribuit acţionarilor este de 9,1 miliarde dolari până la 9,7 miliarde dolari, comparativ cu o previziune anterioară de 9,3 miliarde dolari până la 10,7 miliarde dolari.

EBIT ajustat de 11,7 miliarde dolari până la 12,7 miliarde dolari, comparativ cu previziunile anterioare de 12 miliarde dolari până la 14 miliarde dolari.

Câştigul pe acţiune ajustat de aproximativ 7,20 dolari până la 7,70 dolari, inclusiv răscumpărarea de acţiuni, în comparaţie cu perspectiva anterioară de 7,15 dolari - 8,15 dolari.

Profitul pe acţiune în intervalul de la 6,52 dolari la 7,02 dolari, inclusiv răscumpărarea de acţiuni, în comparaţie cu perspectiva anterioară de 6,54 dolari la 7,54 dolari.

Fluxul de numerar liber ajustat pentru autovehicule de la 10,5 miliarde dolari la 11,5 miliarde dolari, în comparaţie cu perspectiva anterioară de 7 miliarde dolari la 9 miliarde dolari.

Numerarul net pentru automobile furnizat de activităţile operaţionale de la 19,5 miliarde dolari până la 21 miliarde dolari, comparativ cu previziunile anterioare de 17,4 miliarde dolari până la 20,4 miliarde dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.