Pieţele bursiere europene au înregistrat în octombrie cea mai proastă performanţă lunară din septembrie 2022, chiar dacă au înregistrat câştiguri în ultima zi a lunii, deoarece investitorii evaluează un val de date economice şi de câştiguri ale companiilor, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile de marţin creştere cu 0,6%, majoritatea sectoarelor având o evoluţie pozitivă.

Stoxx 600 a scăzut cu peste 4% în octombrie, potrivit datelor LSEG.

Acţiunile de petrol şi gaze au scăzut cu 0,8%, deoarece acţiunile BP, listate la Londra, au închis în declin cu 4,5% după ce grupul a ratat estimările de profit pentru trimestrul trei.

Producătorii de bere AB InBev şi Carlsberg au raportat vânzări mai mici, dar venituri mai mari pentru trimestrul trei, ca urmare a compensaţiilor de preţ.

Inflaţia din zona euro a încetinit la un minim din ultimii doi ani, de 2,9%, în octombrie, au arătat date preliminare publicate marţi de Eurostat. Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau la 3,1%. Între timp, agenţia de statistică Eurostat a declarat că economia zonei euro s-a contractat cu 0,1% în al treilea trimestru, sub prognoza de stagnare.

Indicele german DAX a urcat marţi cu 0,64%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,89%, dar indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,08%. Indicele italian FTSE MIB a avansat cu 1,47%, iar IBEX 35 al bursei spaniole a crescut cu 0.04%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.