Pieţele bursiere europene au închis vineri în creştere uşoară, urmând tendinţa pozitivă a bursei din SUA, pe fondul incertitudinii legate de perspectivele inflaţioniste, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,22%, întrerupând o serie de pierderi din ultimele şapte sesiuni, cea mai lungă din februarie 2018.

Indicele a pierdut 1% în această săptămână, potrivit datelor LSEG.

Sectorul resurselor de bază a scăzut cu 0,4%, în timp ce acţiunile din sectorul media au crescut cu 1,1%.

Încrederea pieţei globale a scăzut în ultimele zile, deoarece investitorii evaluează date slabe din China, randamente mai mari ale obligaţiunilor guvernamentale şi preocupări inflaţioniste reînnoite în SUA.

Indicele preţurilor de consum din SUA pentru luna august va fi publicat pe 13 septembrie, în timp ce investitorii monitorizează şi preţurile petrolului şi gazelor, ambele crescând săptămâna aceasta, din cauza prelungirii reducerii livrărilor de către Arabia Saudită şi o grevă în Australia.

Zona euro a publicat joi date economice finale, indicând că economia a crescut cu 0,1% în trimestrul al doilea, comparativ cu perioada precedentă. Aceasta a fost mai mică decât creşterea de 0,3% estimată într-o lectură preliminară.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a crescut cu 0,14%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,62%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,49%. FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,28%, în timp ce IBEX 35 al bursei din Madrid a urcat cu 0,59%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.