Bursele europene au pierdut teren în tranzacţiile de miercuri, continuându-şi evoluţia negativă din ultimele zile, după ce datele privind inflaţia din Regatul Unit au fost peste aşteptări, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 0,5% şi aproape toate sectoarele au fost în teritoriu negativ.

Acţiunile tehnologice au condus pierderile, cu o scădere de1,6%, pe fondul preocupărilor continue cu privire la creşterea globală; în timp ce acţiunile miniere au coborât cu 1,5%.

Titlurile companiilor din sectorul automobilelor au scăzut cu 0,6%, în ciuda datelor puternice referitoare la înmatriculările maşinilor noi, deoarece preţurile petrolului şi gazelor au înregistrat o creştere de 1%.

Inflaţia anuală a preţurilor de consum din Marea Britanie a fost de 8,7% în mai, acelaşi nivel ca în aprilie, au arătat statisticile oficiale. Un sondaj realizat de Reuters în rândul economiştilor a estimat o inflaţie de 8,4%. De asemenea, inflaţia faţă de luna precedentă a rămas neschimbată, la 0,6%.

Inflaţia de bază, excluzând energia şi alimentele, a accelerat la 6,5% de la 6,2%. Acest lucru vine înaintea anunţului de politică monetară al băncii centrale de joi. Datele au dus la deprecierea lirei sterline.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a coborât cu 0,55%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,46%, în timp ce FTSE 100 al bursei din Londra a pierdut 0,13%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.