Acţiunile europene au crescut vineri, dar optimismul din ultimele sesiuni a încheiat o lună slabă şi cel mai prost trimestru dintr-un an, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în urcare cu 0,5% faţă de sesiunea anterioară, majoritatea sectoarelor terminând pe un teritoriu pozitiv, conduse de sectorul tehnologic şi cel al bunurilor de uz casnic.

Stoxx 600 a închis miercuri la cel mai redus nivel din ultimele şase luni şi a scăzut cu 2,1% în această lună, conform datelor LSEG, după o scădere de 2,8% în august.

În ciuda câştigurilor înregistrate în iulie, evoluţia din ultimele trei luni duce la o pierdere trimestrială de 2,9% a indicelui de referinţă Stoxx 600, aceasta fiind cea mai proastă performanţă dintr-un an.

Investitorii au analizat vineri inflaţia din zona euro, care a încetinit la cel mai redus nivel din octombrie 2021. Aceasta a coborât la 4,3% pentru luna septembrie, potrivit datelor semnal publicate de biroul european de statistică Eurostat.

Anunţul este în concordanţă cu datele recente specifice ţărilor, cifrele preliminare ale inflaţiei din Germania arătând că inflaţia a încetinit mai mult decât erau aşteptările.

Datele armonizate pentru cea mai mare economie a Europei au arătat o creştere cu 4,3% a preţurilor de consum din septembrie 2022, cel mai scăzut nivel de la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Între acţiunile individuale, brandurile europene de articole de îmbrăcăminte sport au beneficiat vineri seara de pe urma câştigurilor înregistrate de Nike în primul trimestru.

 Acţiunile Adidas au crescut cu 6,3%, iar Puma cu  6,2%. Titlurile retailerului JD Sports au avansat cu 5,3%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.