Acţiunile diviziei de producţie de vehicule electrice a dezvoltatorului imobiliar China Evergrande au scăzut cu 23% luni, după ce unitatea a dezvăluit că vicepreşedintele său a fost reţinut de autorităţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un document depus la bursa din Hong Kong, Evergrande NEV a anunţat că ”compania a aflat că directorul său general, domnul Liu Yongzhuo, a fost reţinut în conformitate cu legea privind suspiciunea de fapte ilegale”.

Documentul nu a precizat natura infracţiunilor şi nici momentul în care a fost reţinut vicepreşedintele.

Evergrande NEV a cerut oprirea tranzacţionării înainte de deschiderea de luni a bursei din Hong Kong, iar tranzacţiile au fost reluate la ora 13:00 (ora din Hong Kong). S

ăptămâna trecută, acţiunile Evergrande NEV au scăzut cu mai mult de 18%, după ce compania a dezvăluit că vânzarea de acţiuni planificată către compania NWTN, listată în SUA, a fost abandonată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.