Acţiunile dezvoltatorului imobiliar chinez Evergrande au crescut cu până la 82% miercuri, conducând câştigurile acţiunilor incluse în indicele Hang Seng, după ce dezvoltatorul Country Garden a evitat intrarea în incapacitate de plată, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ulterior, acţiunile Evergrande şi-au mai redus câştigurile, dar a fost încă în urcare cu aproximativ 70%.

Sectorul imobiliar a fost cel mai mare câştigător în cadrul Hang Seng, dar indicele general a fost totuşi în teritoriu negativ, tras în jos de acţiunile din domeniul sănătăţii şi industrie.

Alte acţiuni, precum Country Garden Holdings şi Logan Group, au crescut şi ele, cu până la 26%, respectiv 28%, în timp ce indicele Hang Seng Mainland Properties a avansat cu aproximativ 4%.

Câştigurile au venit după ce Country Garden a reuşit să plătească marţi cupoane pentru obligaţiuni, de 22,5 milioane de dolari, evitând la limită intrarea în incalacitate de plată.

Plăţile pentru obligaţiuni erau datorate iniţial în august, dar Country Garden a trimis plăţile cu câteva ore înainte de expirarea unei perioade de graţie de 30 de zile.

Sectorul imobiliar al Chinei a încetinit de când Evergrande a intrat în default în 2021. Săptămâna trecută, acţiunile Evergrande şi-au reluat tranzacţionarea şi au încheiat prima sesiune din ultimele 17 luni în declin cu aproape 80%.

Alte acţiuni ale unor companii imobiliare chineze au scăzut, de asemenea, în ultimul an, pe fondul temerilor de contagiune.

Acţiunile Country Garden au scăzut cu 53% în acest an, în timp ce Logan au coborât cu 18%.

Miercuri, publicaţia chineză de stat Securities Times a publicat un comentariu în care cere ridicarea ”politicilor care restricţionează achiziţiile de proprietăţi în alte oraşe decât cele mai fierbinţi oraşe de nivel superior”, cât mai curând posibil, potrivit unei traduceri CNBC.

Comentariul a susţinut că ”în situaţia actuală în care există schimbări majore în relaţia cerere-ofertă pe piaţa imobiliară, nu mai este oportun să se păstreze politici restrictive, care au fost implementate anterior pentru a reduce speculaţiile”.

Prin urmare, a concluzionat că există ”o necesitate urgentă” de a creşte sprijinul pentru a stimula vânzările, eliberând astfel cererea suprimată de această politică rigidă a locuinţelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.