Acţiunile băncii italiene UniCredit au atins luni cel mai ridicat nivel din 2015, după ce au anunţat că va returna investitorilor 8,6 miliarde de euro, pe baza unui profit mai mare decât era anticipat, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca din Milano a oferit detalii despre plăţile planificate după ce a raportat un profit de 1,9 miliarde de euro în trimestrul al patrulea, de aproape trei ori mai mare decât aşteptările analiştilor.

Acţiunile UniCredit au crescut cu 10% îmn urma informaţiilor.

Plata către investitori, care va fi oferită printr-o combinaţie de răscumpărări şi dividende, urmează unui an bun pentru bancă, care a fost susţinut de ratele mai mari ale dobânzilor.

UniCredit a adăugat că va adopta o politică de plată de 90% începând cu acest an.

Profitul net ”declarat” al companiei pentru perioada octombrie-decembrie a fost de 2,8 miliarde de euro, mai mult decât dublu faţă de prognoza medie a consensului analiştilor, de 1,2 miliarde de euro furnizată de bancă.

Veniturile au depăşit, de asemenea, aşteptările, în timp ce UniCredit a înregistrat costuri mai mici decât cele prognozate şi provizioane pentru pierderi din credite.

A doua cea mai mare bancă a Italiei şi-a triplat valoarea de piaţă de când directorul general Andrea Orcel a preluat conducerea UniCredit, în 2021, conducând câştigurile în rândul băncilor europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.