Acţiunile AT&T au scăzut cu peste 5%, ajungând luni la cel mai redus nivel din ultimii treizeci de ani, după ce analiştii au retrogradat acţiunile în urma ştirilor că gigantul din telecomunicaţii a lăsat cabluri de plumb toxice îngropate pe teritoriul Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un articol din Wall Street Journal din 9 iulie a numit AT&T şi Verizon printre câţiva giganţi ai telecomunicaţiilor care au abandonat o reţea extinsă de cabluri subterane din plumb toxic, un număr mare dintre acestea putând contamina solul vecin şi sursele de apă potabilă.

Analiştii de la Citigroup şi JPMorgan şi-au redus recomandările privind acţiunile AT&T în ultimele zile.

Acţiunile AT&T au pierdut un sfert din valoare până acum în acest an, coborând cu 12% de la articolul din Wall Street Journal.

Luni, acţiunile AT&T au atins un minim de 13,68 dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel din martie 1993.

AT&T se confruntă cu riscuri financiare necuantificabile, care ar avea un efect negativ pe termen lung” pentru acţiuni, deoarece compania are probabil o expunere semnificativă la cablurile de plumb toxice, reţeaua sa ajungând la aproximativ 40% din locuinţele din SUA, au spus analiştii Citi, conduşi de Michael Rollins, într-o notă pentru investitori.

Rollins şi-a redus ratingul pentru acţiunile AT&T la ”neutru” de la ”cumpărare” şi şi-a redus preţul ţintă la 16 dolari, de la 22 de dolari.

Analiştii JPMorgan conduşi de Philip Cusick au retrogradat vineri ratingul pentru AT&T la ”neutru” de la ”cumpără”, invocând îngrijorări cu privire la revizuirile în scădere repetate pentru afacerile cheie ale companiei wireless şi cu fibre, mediul cu dobânzi ridicate şi noua incertitudine legată de cablurile din plumb.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.