Acţiunile Apple au scăzut joi cu 4% în urma vânzărilor sub aşteptări de iPhone-uri în China raportate de companie, chiar dacă veniturile şi profitul din trimestrul al patrulea fiscal au depăşit aşteptările analiştilor de pe Wall Street, datorită vânzărilor de computere Mac şi dispozitive AirPods, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investitorii se aşteptau la venituri mai mici din partea smartphone-urilor iPhone, din cauza lansării cu întârziere a acestora, dar impactul a fost peste aşteptări, generând un declin de 20.7% al vânzărilor, la 26,4 miliarde de dolari.

În pofida întârzierilor, Apple a depăşit în mare parte estimările referitoare la vânzările din acest an şi a lansat o serie de noi produse şi de servicii.

Pentru trimestrul al patrulea, încheiat pe 26 septembrie, Apple a raportat venituri şi profit de 64,7 miliarde de dolari şi de 73 de cenţi pe acţiune, în timp ce analiştii au anticipat 63,7 milairde de dolari şi 70 de cenţi pe acţiune, potrivit datelor IBES publicate de Refinitiv.

Dar prezentarea telefonului flagship iPhone 12 a fost amânată până pe 13 octombrie, cu câteva săptămâni mai târziu faţă de data obişnuită, astfel că vânzările din weekendul de lansare nu au fost incluse în rezultatele trimestrului patru.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.