Acţiunile AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, au scăzut joi cu peste 4%, pe măsură ce tranzacţiile au fost reluate în urma unei scurte suspendări, pe fondul detaliilor apărute cu privire la reducerea participaţiei deţinute la grup de gigantul american Altria, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţiile au fost suspendate joi dimineaţă, la cererea Autorităţii pentru Servicii şi Pieţe din Belgia, după ce gigantul american Altria a anunţat miercuri că îşi va reduce participaţia de aproximativ 10% la producătorul de bere belgian.

Altria a declarat că plănuieşte să vândă 35 de milioane din cele 197 de milioane de acţiuni ale AB InBev, reprezentând aproximativ o cincime din deţinerea sa totală.

Tranzacţiile cu acţiuni AB InBev au fost reluate la ora 14:00 ora locală, după ce au fost publicate detalii privind preţul de vânzare a acţiunilor.

Producătorul de bere a spus într-un comunicat că subscriitorii Altria vor plăti 54,7 euro, sau 60 de dolari pe acţiune, ceea ce este cu aproximativ 6,5% mai puţin decât preţul de închidere de miercuri, de 58,82 euro pe acţiune.

AB InBev a declarat că intenţionează să răscumpere acţiuni în valoare de 200 de milioane de dolari.

Acţiunile au scăzut cu 4,4% la scurt timp după reluarea tranzacţiilor.

Vânzarea va reduce participaţia Altria în companie la aproximativ 8%. Altria a spus că plănuieşte să folosească încasările din vânzarea de acţiuni AB InBev pentru a finanţa răscumpărări suplimentare  ale propriilor acţiuni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.