Acţionarii producătorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), companie controlată de grupul Sanofi printr-o firmă cipriotă, au aprobat repartizarea sumei de 65 milioane lei, din profitul net obţinut anul trecut, pentru dividende, arată un raport transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a realizat anul trecut un profit net de 73 milioane lei.

Dividendul brut este în valoare brută de 0,15 lei/acţiune. ”Dividendele se vor plăti la data de 9 Iunie (data plăţii), atât pentru plăţile prin transfer bancar, cât şi pentru plăţile în numerar”, arată raportul societăţii.

Compania Zentiva SA este controlată de grupul farmaceutic francez Sanofi şi are o valoare de piaţă de 883,9 milioane lei (196,4 milioane euro).

Compania a realizat în primul trimestru al acestui an o cifră de afaceri de 110,3 milioane lei, mai mare cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce pro­fitul net a scăzut cu 10% la 18,15 milioane lei. 

Acţionarii principali ai Zentiva sunt companiile Venoma Holdings Limited, din Cipru, cu 50,98% din acţiuni, şi Zentiva NV, din Olanda, cu 23,92% din acţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.