Acţionarii Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier de stat de la Marea Neagră, au revocat doi membri din Consiliul de Administraţie şi au ales şapte administratori prin metoda votului cumulativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei-Ionuţ Onofrei şi Nicolae Cîmpeanu au fost revocaţi din calitatea de membri ai Consiliului de Administraţie din cauză că nu au fost reconfirmaţi prin vot cumulativ.

Cei şapte membri ai Consiliului de Administratie aleşi prin metoda votului cumulativ, potrivit prevederilor OUG 109/2011, sunt: Ciprian-Dragoş Lazariu, Toma- Bogan Costreie, Cristian-Florin Gheorghe, Ramona Ungur, Paul Cononov, Radu Cristian Pop şi Ovidiu - Aurelian Andrei.

Oil Terminal Constanţa a raportat anul trecut un profit de 5 milioane lei, în scădere cu 67% faţă de anul anterior.

Veniturile din exploatare au scăzut cu 2% anul trecut, la 158,4 milioane lei.

Compania are aproape 950 de salariaţi.

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de aproape 99,01 milioane lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.