Acţionarii Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic producător de polioli din Europa de Est, vor să aprobe pe 30 iunie admiterea la tranzacţionare a acţiunilor companiei pe piaţa principală reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), la Categoria Standard, prin transferul de pe piaţa AeRO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Aprobarea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor societăţii pe piaţa principală reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, la Categoria Standard, prin transferul de pe piaţa AeRO, şi împuternicirea Consiliului de Administraţie să stabilească, în limitele legii, data, precum şi toate şi oricare condiţii privind admiterea la tranzacţionare a acţiunilor societăţii pe piaţa reglementată BVB, inclusiv să încheie contracte cu consultanţi autorizaţi necesari în vederea realizării admiterii la tranzacţionare pe această piaţă", este principalul punct din convocatorul transmis BVB.

De asemenea, un alt subiect ce va fi supus aprobării este autorizarea Consiliului de Administraţie să implementeze un program de răscumpărare a unui număr maxim de 7.059.620 acţiuni (maxim3% din totalul acţiunilor care compun capitalul social), în valoare nominală de 1,26 lei/acţiunea, la un preţ minim egal cu preţul de piaţă de la BVB la momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 15 lei/acţiune.

"Scopul programului de răscumpărare este îndeplinirea obligaţiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor din data de 26 aprilie 2021, respectiv distribuirea acţiunilor ca pachete motivaţionale (stock option plan) administratorilor şi managerilor care vor opta pentru această formă de remuneraţie variabilă, conform prevederilor din Politica de Remunerare, precum şi reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor. Autorizaţia de achiziţie de acţiuni proprii se acordă pentru o perioadă de 18 luni de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a. Consiliul de Administraţie al Societăţii va fi împuternicit deplin în ceea ce priveşte implementarea programului de răscumpărare, sub rezerva respectării legislaţiei aplicabile şi a rezoluţiilor acţionarilor, inclusiv cu privire la: data lansării, preţurile la care vor fiachiziţionate acţiunile, modul de achiziţionare a acţiunilor, suspendarea sau anularea programului, încheierea unui contract cu Estinvest SA pentru tranzacţionarea pe piaţa de capital", mai arată documentul.

Chimcomplex a avut în 2020 un profit net de 95 de milioane de lei, faţă de o pierdere de 44,17 milioane lei în 2019. Compania are previzionate investiţii de 120 de milioane de lei în acest an.

În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, în scădere de la 1,27 miliarde lei în 2019.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Compania are o capitalizare de 1,82 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.