Aproximativ 37 de acţionari ai Ericsson au dat în judecată compania suedeză de telecomunicaţii pentru un total de 1,8 miliarde de coroane (170 de milioane de dolari), în legătură cu scăderea preţului acţiunilor în primăvara anului 2022, a informat vineri cotidianul de afaceri Dagens Industri, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţionarii, care includ mai multe firme de investiţii şi fonduri de pensii, au intentat procese separate la o instanţă suedeză, dar acţiunile lor în justiţie sunt coordonate, arată ziarul.

Un purtător de cuvânt al Ericsson a refuzat să comenteze imediat, dar a spus că aceasta va publica un răspuns în curând.

O cerere trimisă prin e-mail pentru confirmarea faptului că procesele au fost intentate la instanţa suedeză citată în raport a rămas fără răspuns în afara orelor de program.

Potrivit Dagens Industri, acţionarii cer compensaţii pentru scăderea cu 33% a valorii acţiunilor Ericsson între 16 februarie şi 2 martie 2022.

Pe 15 februarie 2022, CEO-ul Ericsson, Boerje Ekholm, a vorbit cu publicaţia Dagens Industri despre un raport intern, până atunci secret, despre activităţile companiei în Irak, a scris ziarul într-un interviu publicat.

Acţionarii spun că declaraţia lui Ekholm a cauzat scăderea preţului acţiunilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.