Facebook şi Universal Music Group au anunţat joi un acord global care permite utilizatorilor să încarce conţinut video muzical din librăria Universal, pe reţeaua Facebook, precum şi pe Instagram şi Oculus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin intermediul acestui acord, primul convenit de Facebook cu o casă de înregistrări importantă, compania de media socială nu va mai fi nevoită să ceară utilizatorilor să elimine conţinutul video muzical provenit din catalogul Universal, pentru că încalcă drepturile de copyright. Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi.

Acordul Facebook cu Universal Music Group survine într-o perioadă în care operatorul celei mai mari reţele de socializare din lume se implică puternic în domeniul video, pentru a reţine utilizatorii pe site şi pentru a atrage furnizori de publicitate.

În acest an, Facebook  lansat serviciul video Watch, care include companii ca Buzzfeed, Discovery Communications, precum şi unele sporturi, cum este Liga Majoră de Baseball.

Parteneriatul are loc la o zi după ce Bloomberg a relatat că YouTube a semnat un acord pe termen lung cu Universal Music Group şi Sony Music Entertainment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.