Accesul la metroul din Bucureşti se poate face, începând de joi, prin intermediul cardurilor bancare contactless MasterCard sau Visa, indiferent de banca emitentă. Soluţia a fost implementată în nouă staţii de metrou, iar în următoarele două-trei luni va fi implementat în toate staţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Metrorex şi Banca Comercială Română au implementat noua soluţie de plată cu cardul la 9 staţii de metrou din Capitală, în cadrul unui program pilot. Sistemul este realizat la nivelul fiecărui turnichet de acces, utilizând tehnologii de integrare de ultimă generaţie, ceea ce face ca acceptarea la plată şi deblocarea porţilor de acces de la turnicheţi să fie extrem de rapidă.

Modul de utilizare este foarte simplu: călătorii trebuie să apropie de turnichet orice card bancar contactless Visa sau Mastercard, indiferent de banca emitentă, după care vor primi înştiinţarea de “Acces liber”. Costul unei călătorii rămâne acelaşi, 2,5 lei şi nu există comisioane bancare.

În cazul în care un călător doreşte să achite mai multe intrări cu acelaşi card trebuie să apese, începând cu a doua tranzacţie consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului şi apoi să apropie cardul de semnul contactless.

“Este realmente o bucurie să putem oferi călătorilor noştri, la cea de-a 40-a aniversare a Metroului bucureştean, un sistem de acces inteligent, ca parte integrantă a strategiei noastre de modernizare a condiţiilor de exploatare. Metroul este un mijloc de transport rapid, dar noi credem că rapiditatea nu implică numai călătoria în sine, ci tot ceea ce înseamnă experienţa cu metroul: de la intrarea în staţie şi până la sosirea la destinaţie. Eforturile noastre de îmbunătăţire a acestei experienţe vor continua”, a declarat Mariana Miclăuş, Director General Metrorex.

“Un oraş cu adevărat inteligent are nevoie, în mod obligatoriu, de acces simplu şi modern la metrou. Soluţia a fost construită, implementată şi testată de colegii mei din BCR împreună cu echipele tehnice ale Metrorex, fiind rodul unui efort de aproape 12 luni. Suntem mândri să putem contribui la  dezvoltarea sistemului de plată contactless, de nivelul unui smart city, la metroul din Bucureşti”, a declarat Ciprian Nicolae, Manager de Proiect BCR.

Soluţia a fost construită având la bază arhitectura de funcţionare reglementată de VISA şi Mastercard, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două mărci să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor.

Sistemul de plată contactless este disponibil în faza pilot în staţiile Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 si 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 si 2, Tineretului, Grozăveşti, fiind accesibil la toate porţile de acces din aceste staţii. În următoarele două-trei luni, sistemul va fi implementat în toate staţiile. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.