Cuplul de arhitecţi americani Ronald Rael şi Virginia San Fratello a instalat balansoare între grilajul care separă Sunland Park şi Ciudad Juarez de la graniţa SUA cu Mexic pentru ca cei mici să se poată juca împreună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zidul lui Donald Trump de la graniţa cu Mexicul nu-i va împiedica pe copii să se joace împreună. Trei balansoare roz au fost instalate între grilajul care separă Sunland Park (New Mexico) şi Ciudad Juarez.

Virginia San Fratello este profesoară de design la Universitatea San José, şi Ronald Rael, profesor de arhitectură la Universitatea California.

Rael a salutat "bucuria, entuziasmul şi ideea de a fi împreună la frontieră", într-un mesaj publicat pe Instagram. 

Într-un videoclip şi în mai multe fotografii publicate pe Instagram apar adulţi şi copii care se amuză pe balansoare. 

"Zidul a devenit o problemă majoră pentru relaţiile dintre Statele Unite şi Mexic", a adăugat arhitectul, precizând că "acţiunile care au avut într-un loc au dus inevitabil la consecinţe în celălalt". 

Iniţiativa cuplului a luat naştere în 2009, sub numele de Teetertrotter Wall şi a inspirat cartea "Borderwall as architecture" (Zidul-frontieră ca arhitectură"). "Este una dintre cele mai incredibile experienţe din cariera noastră, să dai viaţă acestor schiţe", a precizat Rael. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.