YouTube a retras un videoclip, publicat de Comisia de anchetă cu privire la asaltul Capitoliului, pentru că îl arăta, fără context, pe fostul preşedinte Donald Trump evocând, fără dovezi, fraude la alegerile din 2020, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această Comisie parlamentară anchetează de aproape un an ceea ce s-a întâmplat în timpul revoltei din 6 ianuarie 2021, când susţinătorii fostului şef de stat au invadat Capitoliul în ziua certificării victoriei lui Joe Biden

Aleşii caută să demonstreze că respingerea rezultatelor alegerilor de către Donald Trump dovedeşte o strategie gândită pentru a păstra puterea. 

Ei au publicat pe YouTube numeroase videoclipuri de la audieri, din ziua revoltei şi fragmente din reportaje şi interviuri.

Această retragere de către platforma Google conţinea un interviu cu miliardarul republican care asigura că voturile care îi erau destinate au fost date lui Joe Biden, fără note în videoclip sau în legendă care să indice că este o minciună sau că nu există dovezi care să susţină această acuzaţie.

"Politica noastră cu privire la integritatea alegerilor interzice conţinutul care include afirmaţii false potrivit cărora fraude, ​​greşeli sau probleme au schimbat rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020, cu excepţia cazului în care este contextualizat în mod corespunzător", a spus Ivy Choi, un purtător de cuvânt al serviciului, contactată de AFP. 

"Aplicăm regulile în mod egal tuturor şi am eliminat videoclipul încărcat de canalul comisiei din 6 ianuarie", a adăugat ea. 

Donald Trump a început chiar înainte ca alegerile să aibă loc să evoce îngrijorări cu privire la fraudă. De la înfrângerea sa, el nu a încetat să-şi apere teoria potrivit căreia i-au fost „furate” alegerile prezidenţiale.

Comisia numită "6 ianuarie", formată din şapte democraţi şi doi republicani, a ascultat aproape 1.000 de martori, între care doi copii ai fotului preşedinte, pentru a face lumină despre faptele şi gesturile lui Trump după alegeri. 

Aceasta nu a răspuns la solicitarea AFP referitor la videoclipul retras de YouTube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.