Whoopi Goldberg nu va mai prezenta talk-show-ul de la postul ABC timp de două săptămâni, după ce a spus că Holocaustul a implicat „două grupuri de albi”, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ABC News a afirmat că Goldberg nu va mai prezenta emisiunea după „comentariile ei greşite şi dureroase”.

Actriţa şi personalitatea TV a spus la „The View” de la ABC că genocidul nazist al evreilor „nu a fost despre rasă”. 

Ea şi-a cerut scuze, însă ulterior a adus ofense în timp ce încerca să-şi explice afirmaţiile la o emisiune de noapte. 

Într-un mesaj către angajaţi, preşedinta ABC News Kim Godwin a scris: „Am suspendat-o imediat pe Whoopi Goldberg pentru două săptămâni ca urmare a comentariilor ei greşite şi dureroase. În timp ce Whoopi şi-a cerut scuze, am rugat-o să reflecteze asupra impactului comentariilor ei”. 

„Întreaga organizaţie ABC News este solidară cu colegii noştri evrei, prieteni, familii şi comunităţi. Aceste decizii nu sunt niciodată uşoare, dar necesare”, a spus ea în mesaj, scrie The Hollywood Reporter. 

„Chiar săptămâna trecută am observat că la ABC News cultura este una motivată, incluzivă, respectuoasă şi transparentă. Comentariile lui Whoopi nu corespund acestor valori”. 

„În emisiunea de astăzi, am spus că Holocaustul „nu este despre rasă, ci despre inumanitatea omului faţă de om”. „Ar fi trebuit să spun că este vorba despre ambele”, a arătat ea pe Twitter. „Poporul evreu din întreaga lume a avut întotdeauna sprijinul meu şi nu va renunţa niciodată. Îmi pare rău pentru durerea pe care am provocat-o”, a spus Goldberg. 

Actriţa în vârstă de 66 de ani, câştigătoare a premiului Oscar, care este la „The View” din 2007, a făcut afirmaţiile controversate prima dată în emisiunea de luni, în timpul discuţiei despre decizia unor şcoli din Tennessee de a interzice „Maus”, un roman grafic care prezintă ororile Holocaustului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.