Virgin Radio, postul care va emite pe frecvenţele fostului Radio 21, s-a lansat luni în România, în parteneriat cu grupul media francez Lagardere Active Radio International, care deţine şi posturile de radio Europa FM şi Vibe FM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ca parte a celebrului grup Virgin Radio International, Virgin Radio România va beneficia de know-how-ul şi întreaga experienţă a tuturor celorlalte staţii Virgin Radio şi se va adresa tinerei generaţii, potrivit reprezentanţilor postului de radio. 

“Virgin Radio România va fi un post al noii generaţii şi va oferi conţinutul cel mai relevant pentru tinerii României, conectându-i în acelaşi timp la tendinţele internaţionale. Le vom oferi ascultătorilor noştri o experienţă  extraordinară, insuflându-le optimism şi modelându-le felul în care gândesc. Postul va avea un sunet modern şi un spirit pozitiv, vom difuza cele mai mari hituri pop & electro internaţionale şi româneşti”, a spus Andrei Stroe, directorul de programe Virgin Radio Romania.

În echipa noului post de radio se regăsesc voci precum: Andrei Lăcătuş, cunoscut cu numele Shurubel, Bogdan Ciudoiu şi Ionuţ Bodonea, care vor fi gazdele programului matinal ”Virgin Tonic”. 

Grila postului de radio va conţine şi programe realizate de DJ faimoşi precum Armin van Buuren, al cărui show este programat sâmbătă seara.

“Succesul pe care l-am înregistrat cu Virgin Radio în Franţa ne-a determinat să extindem această colaborare şi în România. Într-o piaţă statică în ultimii ani, am simţit nevoia să ne repoziţionăm şi să înfruntăm giganţii industriei radio, iar pentru a face acest lucru cea mai bună opţiune era un brand  în al cărui ADN scrie «provocare»” , a spus Daniel Galinski, CEO al Lagardere Active Radio International.

Program Virgin Radio Romania (Foto: Virgin Radio Romania)
Program Virgin Radio Romania (Foto: Virgin Radio Romania)

“Parteneriatul de succes cu grupul Lagardere a început în Franţa în urmă cu mulţi ani, iar acum suntem încântaţi că am fost invitaţi să lansăm un nou radio în România. Aşteptăm cu nerăbdare să auzim noul sunet al Virgin Radio România şi să facem cunoştinţă cu o echipă fantastică”, a declarat Ian Grace, preşedintele Virgin Radio International.

Virgin Radio emite în numeroase limbi şi formate muzicale, înregistrând 24 de milioane de ascultători în Europa, America de Nord şi Asia.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat modificarea acţionariatului, prin care Lagardere Active Radio International SAS din Franţa a devenit acţionar unic, şi a denumirii Radio 21 în Virgin Radio cu majoritate de voturi, pe 13 decembrie. Gabriel Tufeanu a fost singurul membru CNA împotrivă.

Andrada Burdalescu, director general Radio 21 şi Europa FM, a explicat atunci, în şedinţa CNA, că demersul a fost făcut în urma unei evoluţii dezastruoase din punctul de vedere al audienţei şi al cifrei de afaceri a postului Radio 21 din 2008 până în prezent.

”Demersul pentru care facem această solicitare este acela că în urma unei evoluţii dezastruoase din punctul de vedere al audienţei şi al cifrei de afaceri a postului Radio 21 din 2008 până în prezent, grupul a decis să aducă un brand internaţional în România – grupul Virgin Radio. Ne bazăm pe faptul că o experienţă similară a fost încercată la Paris cu un alt radio din grupul Lagardere, funcţionează şi sperăm să se întâmple la fel şi în România. Cedarea părţilor sociale este prevăzută pentru finalul lunii decembrie, a fost parte din înţelegerea cu grupul Virgin”, a spus Andrada Burdalescu, precizând că structura de programe rămâne identică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.