Victor Rebengiuc este invitat la Întâlnirile Yorick, la o discuţie cu tema ”Actorul faţă cu societatea”, care va avea loc vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu. El va vorbi despre situaţia actorului în România în prezent, mari întâlniri într-o viaţă petrecută în teatru, precum şi despre maeştri şi generaţii de ieri şi de azi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va fi moderat de criticul de teatru Monica Andronescu, iar intrarea publicului este liberă, cu rezervare pe: https://eventbook.ro/other/rezervari-intalnire-victor-rebengiuc.

Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanţi actori din România, cu creaţii importante în teatru şi film. A fost rector al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică şi director al Teatrului Bulandra, teatru în care a şi jucat cel mai mult, din anul 1957 şi până în prezent.

Victor Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933 şi a petrecut peste 60 de ani pe scenă, în roluri care au făcut istorie, lucrând cu cei mai importanţi regizori din România, de la Liviu Ciulei la Lucian Pintilie şi Radu Penciulescu. A criticat adesea derapajele din societate şi este cunoscut pentru că a refuzat să recite poezii patriotice şi să se înscrie în partidul comunist, aşa cum astăzi nu ezită să sancţioneze clasa politică din România.

”Mi se spune de multe ori «marele actor Rebengiuc». Eu nu mă consider un mare actor. Am zis-o şi o repet: eu tind să fiu un mare actor, dar drumul e lung şi nu ştiu dacă o să am timp să-l parcurg până acolo. Însă n-am să obosesc niciodată să merg pe el şi să încerc să-l câştig metru cu metru, ca să ajung, într-un final, cât mai aproape“, spunea Victor Rebengiuc.

În cadrul proiectului Întâlnirile Yorick sunt propuse lunar teme de discuţie pornind de la cărţi, spectacole sau realităţi ale teatrului contemporan şi ale artelor spectacolului. Printre invitaţii de până acum se numără: Andrei Şerban, Victor Ioan Frunză, Alexandru Darie, Oana Pellea, Radu-Alexandru Nica, David Esrig, Răzvan Mazilu şi George Banu.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.