Vestigii care datează din perioada austro-ungară a Timişoarei (anul 1716) au fost descoperite într-o intersecţie din Timişoara, unde se vor executa lucrări de lărgire a acesteia la trei benzi de circulaţie,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arheologul Florentin Munteanu de la Universitatea de Vest din Timişoara spune că se aşteaptă ca în acest loc să se găsească rămăşiţe ale uneia dintre vechile porţi de intrare în fosta Cetate Timişoara, Poarta Viena.

"Sunt vestigii austriece. Ne aşteptăm să găsim Poarta Vienei. Indicii în acest sens există pentru că avem o întreagă reţea de ziduri în toată zona afectată de lucrări. Nu vom şti niciodată ce va fi în interiorul intersecţiei, dar putem bănui. Evident, structuri, canalizări, pavaje, zidărie. Nimic special pentru Timişoara. Aici se circula, nu e un zid. Suntem în faza incipientă a cercetării. Avem ziduri de jur împrejur. Aici, lăţindu-se carosabilul, vor fi acoperite. Vom propune concervarea lor in situ. Va fi acoperit. Nu se ştie, poate peste 50-100 de ani cineva poate decide să restaureze şi să construiască tot”, a declarat pentru News.ro arheologul Florentin Munteanu.

Şi primarul Nicolae Robu confirmă că în intersecţia cu sens giratoriu ”Mărăşti” primii care vor face lucrări sunt arheologii, edilul afirmând că aceştia nu încurcă traficul în zonă. "A început lucrarea de lărgire a sensului giratoriu Mărăşti. Deocamdată fac lucrări doar arheologii, nu încurcă circulaţia. Noi nu am început lucrarea de amenajare propriu-zisă, abia după ce fac ei cercetarea începem noi”, a spus edilul.

Cel mai probabil, arheologii vor cerceta locul timp de aproximativ două luni. În intersecţia ”Mărăşti”, carosabilul va fi lărgit la trei benzi de circulaţie, cu bani din bugetul local al Primăriei Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.