Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins, în 8 ianuarie, ca "neîntemeiată cererea formulată de diverse persoane privind înregistrarea în funcţia de preşedinte a unei alte persoane decât preşedintele ales legal şi statutar, Nicolae Manolescu". Două hotărâri judecătoreşti au stabilit nelegalitatea şi nulitatea alegerilor paralele, se arată într-un comunicat al Uniunii Scriitorilor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Instanţa a reţinut totodată faptul că dl. Cipariu Dan Mircea, care îşi arogă funcţii de conducere a Uniunii Scriitorilor din România, nu are nicio calitate de reprezentant", potrivit informaţiilor furnizate de Uniune. 

În acest context, prin două hotărâri judecătoreşti definitive, "instanţele au stabilit legalitatea alegerilor din anii 2009 şi 2013 şi, respectiv, calitatea de preşedinte al Uniunii Scriitorilor din România a dlui Nicolae Manolescu".

De asemenea, prin alte două hotărâri judecătoreşti definitive, instanţele au stabilit nelegalitatea şi au constatat nulitatea absolută a unor pretinse alegeri paralele, organizate de un grup de persoane, motiv pentru care aceste persoane nu-şi pot aroga vreo funcţie de conducere în cadrul Uniunii Scriitorilor din România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.