Un turist irlandez a fost filmat urcându-se pe o statuie recent renovată în faţa Bursei de Valori din Bruxelles, provocând ruperea unei părţi a acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul a fost arestat, iar conducerea clădirii i-a cerut să acopere costul reparaţiilor.

În imagini video publicate pe reţelele de socializare se vede un bărbat într-un tricou alb şi pantaloni scurţi negri căţărându-se pe spatele leului de piatră din capitala Belgiei. 

Renovările au durat trei ani şi au costat 150 de milioane de dolari. 

Se estimează că restaurarea statuii va costa aproximativ 19.000 de dolari, iar Bursa de Valori din Bruxelles îi cere turistului să plătească, a informat ziarul local Nieuwsblad.

Nel Vandevennet, manager de proiect pentru restaurare, a spus că imobilul şi statuile sunt incluse incluse în patrimoniu. 

„Am dori să efectuăm reparaţiile rapid, dar cu siguranţă va dura câteva săptămâni sau chiar luni”, a declarat el pentru VRT NWS. El a continuat: „Toată clădirea tocmai a căpătat strălucirea de odinioară, inclusiv cei doi lei care erau în condiţii precare. Ne-am gândit că sculpturile se vor bucura de mai mult respect. Este foarte trist că s-a întâmplat asta". 

Clădirea s-a deschis publicului sâmbătă, iar videoclipul a fost filmat duminică seara.

Clădirea redeschisă va fi un loc public pentru expoziţii, spectacole şi alte evenimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.