Tabloul "Femme nue couchée" din 1932 de Pablo Picasso a fost vândut, marţi, pentru 67,5 milioane de dolari la Sotheby’s New York, cea mai recentă vânzare la licitaţie de artă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preţul de vânzare de opt cifre vine la o săptămână după ce portretul lui Marilyn Monroe, serigrafie de Andy Warhol din 1964, a atins suma de 195 de milioane de dolari la Christie's, stabilind un record pentru o operă a artistului american vândută vreodată la licitaţie. 

Casa de licitaţii Sotheby’s a prezis că tabloul lui Picasso, o reprezentare suprarealistă a muzei sale Marie-Thérèse Walter, se va vinde cu peste 60 de milioane de dolari.

Suma stabilită marţi este inferioară celei oferită altor portrete de Marie-Thérèse, între care unui vândut contra 103,4 milioane de dolari la Christie’s anul trecut. 

"Femme nue couchée" o înfăţişează pe Marie-Thérèse drept o creatură marină cu mai multe braţe cu capul aplecat. Era o înotătoare entuziastă şi pricepută, a cărei graţie în apă a fost o fascinaţie de durată pentru Picasso, care nu a învăţat niciodată să înoate.

Marie-Thérèse, la vârsta de 17 ani, l-a întâlnit pe Picasso, 45 de ani, la Paris. Ei au început o relaţie secretă pe când era căsătorit cu prima sa soţie, belrina Olga Khokhlova. Marie-Thérèse devine model pentru numeroase picturi şi sculpturi şi o naşte pe fiica sa, Maya Widmaier-Picasso.

Tot marţi, o pictură în ulei de Claude Monet din 1908, "Le Grand Canal et Santa Maria della Salute", peisaj din Veneţia, a fost vândută pentru 56,6 milioane de dolari. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.