Suedezul Chris Torch va fi directorul artistic pentru etapa de start-up a programului Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021. El se va ocupa de acest program până în anul 2018, când va fi organizat un concurs pentru acest post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că suedezul Chris Torch a fost desemnat director artistic pentru etapa de start-up a programului cultural.

Torch a fost şi director artistic al programului Rijeka (Croaţia) Capitală Cuturală Europeană 2020.

El a mai fost la Timişoara, prima dată în urmă cu 20 de ani, iar cel mai recent primăvara trecută, când a contribuit la întocmirea dosarului de candidatură al Timişoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

"N-am venit să prezint un proiect artistic, pentru că mai întâi trebuie să mă orientez, să văd cu exactitate ce există aici. Proiectul ne spune ce vrea oraşul să facă, nu ne spune cum să facă. Nu sunt nume în el, nu sunt date. Dar totul este aici şi vreau să găsesc o modalitate de a pune totul în practică. Până în anul 2020 se va pune accentul pe dezvoltarea economică, dar apoi vine timpul în care să se pună accent pe dezvoltarea omului, pe dezvoltarea culturală. Nu sunt aici să invadez, nu vreau să mă vedeţi ca pe un clonist. Eu vreau să vedem sectorul artistic de aici şi să facem ca el sa fie în prim-plan. Cultura este necesară pentru că ea ne aduce împreună", a declarat Chros Torch.

În etapa de start-up a programului se va ţine cont de recomandările juriului, iar în perioada 2019 - 2020 va fi întocmit programul artistic.

În anul 2018, Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 va începe procedurile pentru organizarea unui concurs internaţional pentru angajarea unui nou director artistic pentru anul 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.