"Viaţa plicticoasă şi preaplină a visătorului François", inspirată din "Gargantua şi Pantagruel” a lui Rabelais, va avea premiera la Teatrul Excelsior pe 16 şi 17 noiembrie, de la ora 19.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acum aproape o jumătate de mileniu, un François, renumit ca Rabelais, dădea posterităţii o carte dedicată "Omului pus în lumina umanismului", o carte în afara tiparelor.

Regizorul Horia Suru s-a lăsat inspirat de poveştile nemaiauzite şi cât se poate de adevărate plăsmuite de marele autor francez acum cinci secole împreună cu 15 tineri actori.

"Viaţa plicticoasă şi preaplină a visătorului François" este un eseu nonverbal, muzical - coregrafic, al cărui protagonist este François - un personaj-oglindă care se declină la toate persoanele. François este avatarul omului în sine şi al omenirii ca întreg, al unicului şi al multiplului, al invizibilului şi al indivizibilului. 

"Viaţa plicticoasă şi preaplină a visătorului François" îi are în distribuţie pe Alexandru Petcu, Alexandru Popa, Ana Guran, Ana Udroiu, Andrei Bibire, Dan Pughineanu, Dana Marineci, Loredana Cosovanu, Mara Oprea, Mihaela Trofimov, Mircea Alexandru Băluţă, Oana Predescu, Sandra Ducuţă, Ştefan Huluba, Vlad Galer. 

Scenografia îi aparţine lui Cristian Marin, iar muzica originală lui Petre Ancuţa. 

Spectacolul are o durată de o oră şi 45 de minute şi este recomandat persoanelor de peste 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.